Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri Regio pentru dezvoltarea sistemului educational din judetul Dambovita

Saptamana aceata s-a semnat contractul de finantare pentru proiectul „Reabilitare, modernizare, extindere si echipare infrastructura educationala – Scoala Balteni, localitatea Balteni, comuna Contesti, judetul Dambovita”. Comuna Contesti, in calitate de beneficiar, va primi pentru prima data fonduri nerambursabile Regio, in cadrul Axei prioritare 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.4 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea si echiparea infrastructurii pentru formarea profesionala continua”.

Valoarea totala a contractului de finantare este de 6.903.537,40 lei, din care valoarea eligibila nerambursabila este de 5.316.164,89 lei (4.518.740,16 lei reprezinta fonduri nerambursabile FEDR, 683.424,73 lei fonduri de la bugetul national, iar 114.000 de lei cofinantarea eligibila a
beneficiarului).

Prin implementarea acestui proiect se va imbunatati calitatea infrastructurii de educatie, prin reabilitarea, modernizarea si echiparea corespunzatoare a unitatii de invatamant din localitatea Balteni. Astfel, se va asigura un spatiu adecvat desfasurarii procesului educational pentru elevi si cadre didactice, ce va fi dotat in conformitate cu legislatia in vigoare, in vederea atingerii standardelor europene. De rezultatele acestui proiect, ce are ca durata de implementare 20 de luni, se preconizeaza ca va beneficia un numar de 244 de elevi pentru urmatorii ani.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 78