Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

3 noi apeluri vor fi lansate in cadrul POSDRU. Sesiunea pentru dezvoltarea economiei sociale, reluata dupa anularea apelului anterior

Dupa anunturile privind deblocarea POSDRU si reluarea platilor catre organizatiile care au proiecte in implementare, primavara vine cu noi oportunitati pentru beneficiarii POSDRU. Miercuri, 26 februarie, directorul AM POSDRU, Cristian Ababei, a declarat ca institutia pe care o conduce pregateste deschiderea in perioada martie-aprilie a 3 noi sesiuni de depunere de proiecte.

Declaratiile au fost facute in cadrul conferintei „POSDRU – probleme si solutii”, organizate de Camera de Comert a Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Structural Consulting™ Group – www.fonduri-structurale.ro, Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale, Academia de Advocacy si Grupul „Beneficiari POSDRU”.

Conform directorului AM POSDRU, cele 3 sesiuni vor fi lansate in cadrul urmatoarelor linii de finantare:

  • 5.1. Dezvoltarea si implementarea masurilor active de ocupare
  • 5.2. Promovarea sustenabilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca
  • 6.1 Dezvoltarea economiei sociale

Vestile nu sunt insa de bun augur pentru toti beneficiarii POSDRU. Reluarea depunerilor de proiecte pe DMI 6.1 Dezvoltarea economiei sociale are loc in contextul in care procesul de evaluare al proiectelor depuse in cadrul cererii de propuneri de proiecte din ianuarie 2011 a fost anulat printr-un memorandum aprobat de Guvern in august 2012.

Astfel, cele aproape 2000 de cereri de finantare depuse in cadrul apelului anterior vor ramane nesolutionate intrucat acest apel „a fost facut pe niste evaluari, pe niste criterii vechi, pe o schema de ajutor de minimis care a fost declarata eronata, cu niste elemente care nu erau clarificate foarte clar”, dupa cum a declarat dl. Ababei.

Totodata, directorul AM POSDRU a mentionat ca alocarea financiara va fi aceeasi cu cea propusa pentru apelul din ianuarie 2011. „Va fi cel mai mare call si il vom relansa atat strategic, cat si grant pana la mijlocul lunii martie”, a adaugat directorul AM POSDRU.

Anamaria Ravar,
Ioana Ungureanu,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 133