Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Producatorii vor primi sprijinul financiar de la MADR incepand cu 27 februarie

Promulgarea legii bugetului de stat pe anul 2013 permite Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sa efectueze plati aferente sprijinului financiar acordat producatorilor, incepand cu data de 27 februarie, astfel:

  • plati nationale complementare directe in sectorul vegetal pentru cererile depuse in anul 2012
  • plati nationale complementare directe in sectorul zootehnic pentru cererile depuse in anul 2012
  • ajutorul de minimis pentru fermierii afectati de seceta

De asemenea, in perioada imediat urmatoare, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va transmite pe circuitul de avizare actele normative elaborate in baza legii bugetului, necesare efectuarii platilor in ce priveste: schema de plata unica pe suprafata (SAPS), subventionarea accizei la motorina utilizata in agricultura (activitati ale trim. IV 2012), plata primelor de asigurare, ajutorul pentru ameliorarea raselor de animale.

MADR estimeaza ca incepand cu prima saptamana a lunii martie, sprijinul acordat in baza acestor acte normative va fi virat in conturile fermierilor.

Platile care urmeaza a fi efectuate ca urmare a promulgarii legii bugetului se alatura demersului pe care Ministerul Agriculturii l-a realizat, incepand cu luna ianuarie 2013, de acordare a sprijinului aferent masurilor de investitii si platilor compensatorii pentru zone defavorizate si agro-mediu din cadrul PNDR.

Sursa: MADR

Vizualizări: 104