Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Petitie privind incetarea discriminarilor in salarizarea bugetarilor pe proiectele din fonduri UE, transmisa autoritatilor. 470 de persoane, solidare cu demersul

“Nu sabotati accesul institutiilor statului la fonduri europene, nu discriminati educatia de baza, nu blocati dezvoltarea statului! Acestea pot evolua cu adevarat numai din interior!” este petitia lansata in noiembrie 2012 de un grup de experti si de manageri de proiecte din sistemul preuniversitar cu scopul de a determina incetarea discriminarii impuse de functionarii care interpreteaza discretionar legea 284 la adresa invatamantului preuniversitar si aplicarea, pentru personalul de la stat implicat in proiecte, a aceluiasi statut cu cel al personalului oricarui alt beneficiar. (Pentru mai multe detalii privind initiativa, click aici)

Petitia a fost semnata de 470 de persoane si a fost depusa in data de 31 ianuarie 2013 la opt institutii ale statului: Cabinetul primului-ministru, Presedintie, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Muncii, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Cabinetul ministrului delegat pentru dialog social, Avocatul Poporului si Consiliului National pentru Combaterea Discrimintrii.

"Inca nu am primit raspuns de la autoritati, dar speram ca importanta dezvoltarii educatiei de baza si a statului, principalul organizator al vietii publice, sa nu fie neglijate, data fiind importanta majora pe care acestea o au in viata unui popor. Mai devreme sau mai tarziu trebuie recunoscuta si de catre decidentii nostri importanta acestor lucruri, de aceea cei care au semnat petitia spera sa fie rezolvate favorabil solicitarile", a declarat pentru fonduri-structurale.ro unul dintre initiatorii demersului, domnul Ioan Vlasin.

Raluca Preluca,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 109