Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fondurile europene contribuie la eficienta interventiilor in situatii de urgenta

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice, considera ca sistemul national de interventie in situatii de urgenta este unul functional, care a demonstrat in ultimul an o coordonare foarte buna cu autoritatile publice locale.

Declaratiile au fost facute cu ocazia organizarii, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a Sesiunii comune de evaluare a activitatii desfasurate, in anul 2012, de catre Comitetul National pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

“Prezenta mea la acest eveniment este dovada aprecierii Guvernului, dar si a mea personala, fata de modul in care functioneaza Comitetul National pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. S-a dovedit ca, atunci cand avem o conducere ferma la nivel central, intreg sistemul poate sa functioneze in conditii foarte bune, astfel incat sa nu mai avem nici oameni, nici masini blocate in zapada”, a declarat Liviu Dragnea.

Vicepremierul a aratat ca inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta au stiut sa atraga fonduri europene nerambursabile. Astfel, Programul Operational Regional 2007-2013, gestionat de MDRAP, a finantat achizitia a 168 autospeciale de interventie si a doua centre de comanda si control mobile, pentru dotarea unitatilor din subordinea inspectoratului general.

“Se vede cand se implica toata lumea, remarc mai ales modul de colaborare cu SMURD. Sunteti oameni seriosi, devotati, care nu ezita sa-si puna viata in pericol pentru a-si indeplini responsabilitatile. Va felicit si va asigur de tot sprijinul meu si al Guvernului, pentru orice proiect menit sa creasca si mai mult performanta interventiilor in situatii de urgenta.”, a adaugat vicepremierul Liviu Dragnea.

Sursa: MDRAP

Vizualizări: 98