Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Barroso: Romania reprezinta un exemplu bun cu privire la importanta fondurilor europene pentru o tara

“Am avut un bun schimb de opinii cu privire la Consiliul European de saptamana aceasta. Este important sa ajungem in aceasta saptamana la un acord intre statele membre pentru ca procesul sa treaca la Parlamentul European. Trebuie sa tinem cont de faptul ca aceasta este o negociere dificila, a declarat presedintele CE José Manuel Barroso imediat dupa intalnirea de ieri cu premierul Victor Ponta de la Bruxelles.

De asemenea, Barroso a precizat ca va “ incuraja obtinerea unui acord rezonabil pe un buget care este orientat spre viitor, care sa stimuleze investitiile, cresterea economica, locurile de munca si solidaritatea. Nu putem vorbi doar despre reduceri. Trebuie sa vorbim si despre modul optim in care banii pot fi cheltuiti pentru a asigura locuri de munca si pentru imbunatatirea standardelor de viata ale tuturor cetatenilor nostri din intreaga Uniune Europeana. Romania reprezinta un exemplu bun cu privire la importanta fondurilor europene pentru o tara, in ceea ce priveste investitiile in transport, energie si infrastructura. Sper ca vom putea conveni asupra unui nou instrument privind combaterea somajului in randul tinerilor, care este o provocare acuta in multe tari, inclusiv in Romania”.

Vorbind despre situatia economica din Romania, presedintele CE a “salutat eforturile Guvernului Romaniei de a reduce deficitul care se va situa sub 3% in 2013. Este o mare realizare acest lucru, mai ales in contextul dificultatilor politice si economice” si l-a incurajat pe premier sa continue sa “intensifice eforturile Romaniei in directia reformelor structurale, precum si a unei implementari rapide a programului curent de ajustare”. Inca o data, Barroso a subliniat “nevoia de a se imbunatati capacitatea de absorbtie a fondurilor structurale”.

La randul sau, primul ministru roman a “exprimat sprijinul Romaniei, al presedintelui, al Guvernului fata de ajungerea la un acord cu privire la Cadrul Financiar Multianual la Consiliul European din aceasta saptamana”.

“Avem mari asteptari in legatura cu perioada 2014 - 2020. Este nevoie de o crestere a fondurilor de coeziune si a platilor din agricultura; sunt sigur insa ca acordul final va tine seama si de interesele Romaniei si va respecta si obiectivul Uniunii Europene de a exista mai multa coeziune intre statele membre si de a se reduce diferentele intre statele membre mai vechi si mai noi”, a precizat Ponta.

Raluca Preluca,
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 108