Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri Regio pentru dezvoltarea sistemului educational din Pitesti

In data de 29 ianuarie s-a semnat contractul de finantare in cadrul Axei prioritare 3 „Imbunatatirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de interventie 3.4 „Reabililitarea/ modernizarea/dezvoltarea si echiparea infrastructurii pentru formarea profesionala continua”. Beneficiarul este Municipiul Pitesti, care primeste asistenta financiara pentru proiectul „Extinderea si reabilitarea termica a Scolii nr. 19 din Pitesti”.

Valoarea totala a contractului este de 19.777.048,32 lei, din care valoarea eligibila este de 14.369.797 de lei (12.214.327,45 lei reprezinta fonduri nerambursabile FEDR, 1.868.073,61 lei fonduri de la bugetul national, iar 287.395,94 lei cofinantarea eligibila a beneficiarului).

Prin implementarea acestui proiect se va imbunatati calitatea infrastructurii de educatie, prin asigurarea unui spatiu adecvat si dotarea acestuia in conformitate cu legislatia in vigoare, in vederea atingerii standardelor europene. Deoarece, in prezent, Scoala Generala nr. 19 are un grad de ocupare de 100%, se are in vedere extinderea si modernizarea spatiilor destinate orelor de curs si reinfiintarea laboratoarelor de specialitate si a atelierelor de lucrari practice, precum si dotarea acestora cu mijloace moderne IT, inclusiv audio-video. Astfel, se va extinde cladirea existenta a scolii cu trei corpuri noi, unde vor fi create: 19 sali de clasa, un centru de informare, un cabinet fonetic pentru limbi moderne, o sala de informatica, o sala de cursuri cu o capacitate de 100 de locuri, un spatiu special amenajat pentru servirea mesei, o cancelarie, grupuri sanitare pentru elevi si cadre didactice, un cabinet medical, un cabinet logopedic si un cabinet psihopedagogic. Totodata, proiectul prevede cresterea gradului de confort termic la corpurile deja existente si reducerea costurilor de intretinere. Reabilitarea termica a constructiei vechi prevede inlocuirea tamplariei existente, placarea fatadelor, reabilitarea terasei si refacerea hidroizolatiei. De rezultatele acestui proiect, ce are ca durata de implementare 36 de luni, se preconizeaza ca va beneficia un numar de 1.350 de elevi pentru urmatorii ani.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 115