Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cetatenii regiunii Centru, in contact direct cu UE prin Centrul Europe Direct din Alba-Iulia

Timp de cinci ani, expertii din cadrul ADR Centru vor contribui la imbunatatirea nivelului de informare al cetatenilor Regiunii Centru in ceea ce priveste drepturile cetatenilor, legislatia europeana, programele de finantare si activitatile institutiilor europene prin Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru .

Daca aveti intrebari, puteti contacta reprezentantii ADR Centru la tel 0358/403121, puteti transmite e-mail la europedirect@adrcentru.ro, sau puteti sa le adresati direct la sediul din Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12. Activitatile Centrului constau in acordarea de informatii cetatenilor Regiunii Centru, dar si consultanta, raspunsuri la intrebarile privind politicile si structurile europene, elaborarea si distribuirea de materiale informative si organizarea de evenimente pentru promovarea prioritatilor si actiunilor UE, a legislatiei europene si a drepturilor cetatenilor.

”Centrul de informare urmareste ca, pentru perioada 2013-2017, sa fie un pol de informare la nivel regional pentru cei 2,5 milioane de cetateni din Regiunea Centru in ceea ce priveste actiunile si prioritatile Uniunii Europene. ADR Centru completeaza prin acest proiect lista serviciilor pe care le ofera cetatenilor din Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Incepand cu acest an, pe langa gestionarea proiectelor cu fonduri nerambursabile, sustinem dezvoltarea regiunii si prin crearea acestui centru de informare regional. Centrul Europe Direct Regiunea Centru este un proiect de comunicare care va aduce mai aproape Uniunea Europeana de cetateni, care pune la dispozitia cetatenilor informatii si le da posibilitatea de a se implica si de a contribui activ la politicile europene. Este necesar sa ne cunoastem drepturile, in calitate de cetateni europeni, pentru a le putea exercita sau a le putea revendica”, a declarat Simion Cretu director general ADR Centru.

ADR Centru a participat in luna septembrie 2012 la cererea de propuneri organizata de Comisia Europeana pentru selectarea structurilor gazda pentru centrele de informare ale Retelei Europe Direct in perioada 2013-2017. Ca urmare a selectarii propunerii inaintate, Comisia Europeana si ADR Centru au incheiat in 12 decembrie 2012 Acordul-cadru pentru functionarea in perioada 2013-2017 a Centrului de informare Europe Direct Regiunea Centru la Alba Iulia, in cadrul sediului ADR Centru. Toate activitatile Centrului Europe Direct Regiunea Centru sunt complementare celor desfasurate in prezent de catre ADR Centru si vor intregi gama de informatii transmise si de evenimente realizate de catre Agentie, sustinand-o in scopul sau de a promova instrumentele de finantare europene, de a obtine un feedback necesar pentru a genera un comportament activ si de a implica cetatenii in politicile Uniunii Europene.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 114