Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ateliere de pregatire a proiectelor pentru dezvoltarea comunitatilor locale din Transilvania de Nord dupa 2014

Echipa de planificare strategica a ADR Nord-Vest doreste sa vina in sprijinul comunitatilor locale din regiune in identificarea principalelor probleme / provocari cu care acestea se confrunta, conturarea directiilor de actiune prioritare si generarea ideilor de proiecte care pot veni in intampinarea acestor provocari dupa ianuarie 2014. Scopul urmarit este constituirea unui portofoliu de proiecte prioritare ale regiunii, in vederea finantarii cu precadere din fonduri europene in perioada 2014-2020.

In cadrul atelierelor, reprezentantii comunitatilor locale vor afla care sunt „obiectivele tematice” si conditiile generale in care trebuie sa se inscrie proiectele pentru a avea sanse sa primeasca finantare europeana dupa 2014. In partea a doua a reuniunilor vor avea loc dezbateri pe marginea prioritatilor locale, cu scopul generarii de idei de proiecte. Aceste idei de proiecte vor fi, intr-o etapa ulterioara, ierarhizate si cuprinse in lista de proiecte strategice ce insoteste Planul de Dezvoltare Regionala Nord-Vest 2014-2020.

Urmatoarele ateliere se vor desfasura la Tasnad, judetul Satu Mare (24 ianuarie), Oradea (30 ianuarie) si Valea lui Mihai, judetul Bihor (31 ianuarie). Reuniuni similare vor avea loc in fiecare judet din regiune in perioada urmatoare, cu o frecventa de doua sau trei evenimente pe saptamana, astfel incat toate comunitatile Transilvaniei de Nord sa participe la cel putin o intalnire, programarile urmand sa fie anuntate in timp util.

Sursa: ADR Nord Vest

Vizualizări: 83