Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Regiunea Vest va avea un parc tehnologic dedicat energiilor alternative cu fonduri nerambursabile prin POR

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest a semnat contractul de finantare pentru proiectul Consiliului Judetean Timis - „Parc Tehnologic pentru Energie Alternativa Timisoara”. Proiectul va primi finantare in cadrul Regio – Programul Operational Regional, axa prioritara 1„Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, domeniul major de interventie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”/ Subdomeniul „Poli de crestere”.

Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 49,88 milioane lei, iar cea a finantarii nerambursabile este de aproximativ 19,42 milioane lei.

Proiectul „Parc Tehnologic pentru Energie Alternativa Timisoara” vizeaza crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea firmelor din domeniul tehnologiilor de productie a energiei din surse regenerabile si din alte domenii de interes conexe. In acest sens, investitia urmareste realizarea unei cladiri multifunctionale destinata activitatilor administrative, serviciilor si organizarii de evenimente de catre intreprinderile locate in parc, echiparea terenului destinat firmelor interesate cu infrastructura tehnico-edilitara si de comunicatie, precum si oferirea de servicii de promovare a proiectului si a portofoliului de servicii oferite investitorilor in domeniu.

Astfel, la finalul implementarii proiectului „Parc Tehnologic pentru Energie Alternativa Timisoara” beneficiarul va putea oferi firmelor din domeniul echipamentelor pentru energie alternativa interesate de localizarea si functionare in cadrul parcului tehnologic urmatoarele functiuni: spatii de productie, intreprinderi/ateliere, depozite, servicii publice; spatii administrative, birouri; acces auto, spatii pentru parcare auto; acces la utilitati tehnico-edilitare.

Cladirea multifunctionala realizata in cadrul proiectului se incadreaza in tipul constructiilor denumite „casa verde”, care aplica principii, echipamente si sisteme specifice energiei alternative. Pornind de la materialele de constructie utilizate si pana la utilitatile necesare cladirii s-a urmarit ca aceasta constructiesa fie o exemplificare a functionalitatii conceptului de energie alternativa.

Proiectul se implementeaza pe parcursul a 30 de luni, dintre care 24 de luni vor fi dedicate executiei lucrarilor.

Sursa: ADR Vest

Vizualizări: 102