Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cursuri pentru profesionistii din primarii care lucreaza in proiecte de eficienta energetica a cladirilor

Profesionistii (arhitecti, ingineri, auditori energetici, responsabili energetici etc.) care lucreaza in sectoare conexe cladirilor din cadrul primariilor pot urma cursuri postuniversitare la sfarsitul carora vor deveni formatori in domeniul eficientei energetice, obtinand doua certificate:

  • Certificat de absolvire a cursului privind eficienta energetica si utilizarea materialelor sustenabile disponibile local, in sectorul cladirilor;
  • Certificat de formator care ofera competente la standarde recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Cursurile vor avea o componenta importanta de instruire in accesarea fondurilor europene si sunt organizate in cadrul proiectului Imbunatatirea eficientei energetice in gospodariile si comunitatile cu venituri reduse din Romania, finantat de Fondul Global de Mediu si implementat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare, avand ca parteneri Ministerul Mediului si Padurilor si Asociatia Auditorilor Energetici pentru Cladiri din Romania.

Numarul cursantilor este limitat, iar acestia trebuie sa devina la randul lor instructori pentru un numar de profesionisti. Ambele cursuri sunt obligatorii. Pot participa doar la primul curs cei care au obtinut deja un certificat de formator.

Cursul de specializare si examenul de certificare vor avea loc in Bucuresti, la Facultatea de Inginerie Mecanica si Mecatronica din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. Acesta se organizeaza in doua serii, dupa cum urmeaza:
  • 16-17 noiembrie 2012
  • 30 noiembrie - 1 decembrie 2012

Cursul de formator si examenul de certificare au urmatorul grafic de desfasurare:
  • 9-11 noiembrie 2012 - in Bucuresti si Iasi
  • 23-25 noiembrie 2012 – in Craiova si Cluj-Napoca.

Beneficiarii acestor cursuri au obligatia de a organiza minim o instruire in cadrul primariei pentru profesionisti din alte primarii sau din sectorul privat.

Inscrierile se fac pana la 1 noiembrie 2012, la adresa de email gina.petrescu@mdrt.ro. Informatii suplimentare pt fi solicitate la numarul de telefon: 0372 114 561/562.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 198