Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul Regio va finanta lucrarile la Piata Sudului din Bucuresti

Proiectul destinat reabilitarii infrastructurii rutiere din Piata Sudului va fi finantat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operational Regional 2007-2013 (Regio), gestionat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Contractul de finantare a fost semnat vineri, 26 octombrie a.c., de ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Eduard Hellvig, si primarul general al Municipiului Bucuresti, Sorin Oprescu.
„Asa cum am promis in momentul in care am ajuns ministru, am stabilit un parteneriat strategic intre minister si Primaria Capitalei, pentru a rezolva problemele stringente la nivelul Bucurestiului. Proiectul destinat reabilitarii rutiere din Piata Sudului, pentru care am semnat astazi contractul de finantare, face parte din acest parteneriat. Va felicit, domnule primar, pentru reusita, e un proiect important pentru Bucuresti”, a declarat ministrul Eduard Hellvig, la semnarea contractului.

Realizarea Pasajului de la Piata Sudului reprezinta cel mai mare proiect din Bucuresti realizat cu fonduri de la Uniunea Europeana, iar evenimentul de astazi este foarte important pentru ca asteptam de patru ani sa obtinem aceasta finantare. Valoarea totala a proiectului este de 127,1 milioane lei, dintre care 96,4 milioane lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila. Realizarea Pasajului de la Piata Sudului va reduce timpul de circulatie cu 74% si, dupa finalizarea acestuia, se va inchide si inelul principal de circulatie. Va multumesc inca o data, domnule ministru, atat dumneavoastra cat si colaboratorilor din minister, pentru bunavointa si profesionalismul de care ati dat dovada”, a mentionat primarul general Sorin Oprescu.

Proiectul va contribui la descongestionarea traficului pe directia Calea Vacaresti – Str. Nitu Vasile, prin realizarea unui pasaj rutier subteran si a unui sens giratoriu in intersectie, la fluidizarea circulatiei, prin realizarea a patru pasaje pietonale ce subtraverseaza Sos. Oltenitei si la refacerea si modernizarea liniilor de tramvai si troleibuz, a zonelor pietonale si spatiilor verzi, precum si a intregului sistem de retele edilitare din zona.

Finantarea proiectului este asigurata prin Axa prioritara 2 a programului Regio - "Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale", domeniul major de inteventie 2.1 "Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene si strazi urbane - inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura".

Acesta este cel de-al doilea contract de finantare semnat de ministrul Eduard Hellvig cu primarul general Sorin Oprescu, dupa proiectul de reabilitare, modernizare si echipare a ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”. In total, sase proiecte, in valoare de 202,8 milioane lei, au fost aprobate spre finantare prin programul Regio, din cele opt depuse de Primaria Municipiului Bucuresti pana in prezent.

Sursa:www.inforegio.ro

Vizualizări: 115