Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Parlamentul European: In urmatoarea perioada financiara, UE trebuie sa cheltuie mai mult pentru cercetare si infrastructura

Parlamentul European va sustine in viitoarele discutii despre bugetul aferent perioadei financiare 2014 – 2020 “o crestere semnificativa” a finantarii pentru cercercetare si dezvoltare, mici intreprinderi si pentru proiectele de infrastructura. EU Observer relateaza ca odata cu adopatarea raportului intermediar al Comisiei pentru Buget a Parlamentului European, membrii acesteia au aratat ca o crestere a cheltuielilor este necesara, ea fiind promisa de liderii europeni in cadrul summitului din iunie, ca parte a Pactului pentru crestere si locuri de munca.

Dupa adoptarea raportului, europarlamentarul bulgar de centru-stanga Ivailo Calfin a descris bugetul european ca un „instrument de investitii”, adaugand ca „94% din resurse sunt investite din nou in statele membre sau pentru prioritatile lor externe”. In acelasi timp, deputatul german de centru-dreapta, Reimer Boge, a respins idea diminuarii finantarilor, subliniind ca „nivelul viitorului buget european trebuie sa fie suficient pentru a adresa toate prioritatile si angajamentele Uniunii”.

Mai mult, europarlamentarii au cerut ca finantarea pentru politica de coeziune si pentru agricultura sa fie mentinuta „cel putin la nivelul perioaderi 2007 - 2013”. Cele doua programe inglobeaza majoritatea cheltuielilor bugetare.

Pentru a ajunge la o intelegere definitiva cu privire la bugetul pentru 2014 – 2020, sefii statelor si guvernelor europene se vor intalni la un summit extraordinar in perioada 22 – 23 noiembrie. Consiliul din noiembrie este dedicat in exclusivitate acestui subiect, iar presedentia cipriota a UE si-a exprimat intentia de a ajunge la un conses pana la sfarsitul anului.

Raluca Preluca,
www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Parlamentul European, www.euobserver.com. Cititi articolul integral aici

Vizualizări: 79