Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Europa aproba alocari de 500 de milioane EUR pentru programul pe 2013 privind produsele alimentare destinate persoanelor defavorizate

Alocarea de fonduri UE pentru programul pe 2013 privind produsele alimentare destinate persoanelor celor mai defavorizate a fost aprobata de Comitetul de gestionare a organizarii comune a pietei unice. Se asteapta ca peste 18 milioane de persoane din 19 state membre ale UE sa beneficieze de bugetul de 500 de milioane EUR disponibil pentru persoanele cele mai defavorizate. Acesta este ultimul an de existenta a programului in forma sa actuala, cu finantare in cadrul PAC. Noi propuneri pentru un program mai vast, mai flexibil, mai strans legat de politica de coeziune sociala vor fi prezentate la sfarsitul acestei luni, sub responsabilitatea Comisarului UE pentru afaceri sociale, dl Laszlo Andor.

„Putem fi mandri de ceea ce s-a realizat de-a lungul anilor cu ajutorul acestui program, dar a sosit momentul sa ne gandim la cele mai bune modalitati de a raspunde in viitor la nevoile persoanelor celor mai defavorizate din UE”, a declarat pe 11 octombrie comisarul pentru agricultura, dl Dacian Ciolos.

„Avem convingerea ca este vorba de o politica importanta pentru UE, in special in aceasta perioada dificila din punct de vedere economic. Se estimeaza ca aproximativ 18 milioane de persoane vor beneficia de acest program in anul urmator. Acesta este motivul pentru care Comisia a propus rezervarea unui buget de 2,5 miliarde EUR in propunerea sa de buget pentru perioada 2014-2020 pentru programul de ajutorare a persoanelor celor mai defavorizate, care ii va succeda actualului program. Deoarece se incadreaza mai bine in obiectivele de reducere a saraciei in UE, aceasta finantare este prevazuta in cadrul politicii de coeziune sociala si nu in cadrul PAC. Comisarul Andor va prezenta in curand propuneri pentru noul program de dupa 2013”.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Vizualizări: 81