Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Directiile de dezvoltare si nevoile de finantare ale Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020

Reprezentantii autoritatilor publice locale, ai mediului de afaceri si ai societatii civile din Regiunea Centru s-au intalnit ieri, 4 octombrie, la Alba Iulia pentru a crea reteaua parteneriala care va prioritiza domeniile judetene care au nevoie de finantare, in concordanta cu directiile urmatoarei perioade de programare financiara a fondurilor Uniunii Europene. Intalnirea de lucru a fost organizata de catre ADR Centru si peste 50 de persoane au participat la discutiile demarate, necesare pentru stabilirea unei viziuni de dezvoltare a comunitatii pe termen lung.

Intalnirea de lucru a Comitetului Regional de Planificare a reunit reprezentantii consiliilor judetene, ai primariilor de municipiu, mediului universitar, asociatiilor judetene, prefecturilor, precum si ai camerelor de comert din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, alaturi de expertii ADR Centru. Cei prezenti la intalnire s-au axat in discutii pe rezultatele analizei socio-economice si ale analizei SWOT, realizate la nivelul Regiunii Centru, doua dintre analizele componente ale Planului Regional de Dezvoltare, dar si pe pregatirea portofoliului regional de proiecte pentru perioada de programare financiara europeana 2014-2020.

”Programarea dezvoltarii regionale este o actiune deosebit de complexa, care presupune consultari publice largi si un parteneriat puternic intre actorii din regiune care intervin in acest proces. In cadrul acestor intalniri urmarim identificarea problemelor si a nevoilor la nivelul comunitatii, selectarea proiectelor necesare si prioritizarea acestora, activitati pentru care avem nevoie de implicarea comunitatii, dar si de un parteneriat larg. De asemenea, analizam posibilitatea de a integra proiectele propuse de membri cu alte proiecte de la nivelul comunitatii, care sa duca la dezvoltare economica si sociala unitara si echilibrata a judetelor si a regiunii”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

La sfarsitul lunilor octombrie si noiembrie 2012 ADR Centru va organiza intalniri punctuale cu grupurile de lucru judetene si intalniri individuale cu promotorii de proiecte, fiind alocate 2 zile pentru fiecare judet. Discutiile din cadrul acestor intalniri se vor axa pe portofoliul regional de proiecte propuse si necesare, identificate de catre autoritatile publice locale. Se va urmari ca proiectele propuse sa aiba obiectivele clar stabilite, inclusiv modul in care acestea vor fi atinse si masurate, stabilirea unor indicatori de proiect masurabili si usor verificabili. De asemenea, discutiile se vor axa si pe analiza resurselor necesare pentru elaborarea si implementarea proiectelor, precum si sursele de provenienta ale acestora. La cererea membrilor Comitetului se vor organiza si intalniri de discutii pe portofoliul de proiecte cu promotorii acestora, care pot avea loc la sediul ADR Centru sau la sediul promotorului.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 127