Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Locuitorii regiunii Bucuresti-Ilfov, cei mai neincrezatori in fondurile europene!

Ieri, 26 septembrie 2012, in cadrul Forumului Comunicatorilor Regio, a fost prezentat un sondaj de opinie care a avut ca scop principal evaluarea impactului masurilor si actiunilor de comunicare privind POR - Regio, desfasurate de autoritatile responsabile. Sondajul s-a derulat in luna iulie 2012 la nivel national si a cuprins 2011 respondenti din mediu urban.

Sondajul a reliefat faptul ca acest program are o vizibilitate destul de crescuta, 43,7% din cei intervievati declarand ca stiu despre existenta lui. Principalele surse de informare prin care respondentii au luat contact cu programul Regio sunt televiziunile, panourile stradale si internetul.

Aproape 70% dintre respondenti au aratat ca au auzit despre proiecte realizate cu bani europeni in orasul in care locuiesc. Intrebati fiind despre domeniile in care se implementeaza proiecte din fonduri europene, cei mai multi au indicat infrastructura (28,5%), urbanismul (10,3%) si turismului (5,4%).

Peste jumatate dintre cei cuprinsi in cercetare asociaza programul Regio cu infrastructura, iar, in ceea ce priveste domeniile care ar trebui, in opinia respondentilor, finantate prin POR, acestia au amintit dezvoltarea insfrastructurii (57,78% dintre raspunsuri), dezvoltarea sistemului de educatie (47,54% ) si agricultura (39,13%).

Sondajul a reliefat si faptul ca interesul locuitorilor pentru tipul de investitii finantabile prin POR difera in functie de dimensiunea orasului din care provin. Astfel, populatia din resedintele de judet este interesata preponderent de dezvoltarea micilor afaceri, cea din orasele ne-resedinta de judet - de dezvoltarea turismului, iar cea din Capitala de dezvoltarea sistemului de educatie.

Autoritatile publice locale sunt percepute ca principali beneficiari ai Regio, urmate de institutii publice (spitale, universitati) si ONG-uri.

Capitalul mediu de incredere al populatiei intervievate in fondurile europene este de 6,75 pe o scala de la 1 la 10, cei mai neincrezatori in fondurile europene fiind locuitorii din regiunea Bucuresti-Ilfov, iar cel mai mare nivel de incredere inregistrandu-se in Nord-Est.

“Regio este un program destul de cunoscut, cu o impresie preponderent pozitiva la nivelul locuitorilor Romaniei”, a concluzionat Ionela Caprian, coordonator comunicare in cadrul Directiei Management de Program, MDRT.

Iustina Sacalus,
www.fonduri-structurale.ro


Vizualizări: 108