Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiecte de dezvoltare regionala in regiunea Sud-Muntenia

Marcel Bolos, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a semnat la Calarasi, contractul de finantare pentru proiectul Infiintare structura de afaceri in localitatea Calugareni, judetul Giurgiu.

Proiectul, in valoare totala de 84.911.578,52 de lei, din care 40.323.988,77 de lei reprezinta finantare nerambursabila din fonduri europene si de la bugetulul national, va fi implementat pe parcursul a 17 luni. Proiectul vizeaza crearea unei structuri de sprijinire a afacerilor la standarde internationale, localizata pe drumul E70, in judetul Giurgiu, la doar 25 de km sud de Bucuresti, avand ca scop atragerea investitiilor, precum si revigorarea si dezvoltarea economiei locale si regionale. Cu ajutorul Regio – Programul Operational Regional se vor construi 2 hale cu functiunea de depozitare si spatii administrative si se vor realiza lucrari pentru asigurarea utilitatilor aferente. Totodata, se vor realiza platforme si drumuri de acces. Obiectivele urmarite sunt crearea de 363 noi locuri de munca permanente in cadrul firmelor gazduite in structura de sprijinire a afacerilor si sustinerea intreprinderilor mici, mijlocii si micro.

“Ma bucura faptul ca pot semna un astfel de proiect, cu atat mai mult cu cat, in prezent, la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului avem o deschidere deosebita catre sprijinirea si dezvoltarea structurilor de afaceri. In acest sens, avem in lucru la minister un proiect de ordonanta care reglementeaza dezvoltarea infrastructurii de utilitati publice si infiintarea structurilor de afaceri. Programul, daca va avea acceptul Consiliului Concurentei, va fi finantat pentru inceput din fonduri de la bugetul de stat, iar daca va avea succes va fi propus pentru finantare din fonduri europene,” a declarat secretarul de stat Marcel Bolos.

De asemenea, Marcel Bolos a vizitat proiectul Reabilitarea, modernizarea si echiparea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judetean de Urgenta Calarasi aflat in faza de finalizare. Valoarea totala a proiectului este de 20.599.631,52 de lei, din care 14.809.448,38 de lei finantare nerambursabila. Obiectivele specifice ale proiectului sunt imbunatatirea accesului la serviciile de ambulatoriu si imbunatatirea structurii Ambulatoriului Integrat in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Calarasi prin reabilitarea, modernizarea si echiparea acestuia, imbunatatirea circuitelor functionale si de acces intre sectoarele spatiale in care se desfasoara activitatea cabinetelor componente ale Ambulatoriului, modernizarea si dezvoltarea serviciilor medicale oferite, imbunatatirea conditiilor oferite pacientilor deserviti in Ambulatoriu si cresterea capacitatii si calitatii serviciilor de asistenta medicala prin imbunatatirea conditiilor tehnice si de ambient in care se desfasoara actul medical.

Sursa: MDRT

Vizualizări: 116