Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Mediu: 268,4 milioane de euro pentru 202 noi proiecte in cadrul programului LIFE+

Comisia Europeana a aprobat finantarea a 202 noi proiecte in cadrul programului LIFE+, fondul pentru mediu al Uniunii Europene. Proiectele vizeaza actiuni in domeniul conservarii naturii, al politicii de mediu, al schimbarilor climatice, precum si activitati de informare si comunicare privind problemele de mediu. Ele reprezinta o investitie totala de aproximativ 516,5 milioane EUR, din care UE va furniza 268,4 milioane.

Dl Janez Potočnik, comisarul pentru mediu, a declarat: „Cu ocazia celei de-a douazecea aniversari a programului LIFE si a Directivei «Habitate», imi face placere sa anunt continuarea sprijinului pentru proiectele de mediu de inalta calitate pe teritoriul UE. Aceste noi proiecte LIFE+ reprezinta continuarea unei tendinte, incepute cu doua decenii in urma, in favoarea unor actiuni inovatoare si de cele mai bune practici pentru ameliorarea conservarii naturii, imbunatatirea mediului si combaterea schimbarilor climatice.”

In urma celei mai recente cereri de propuneri, care s-a incheiat in iulie 2011, Comisia a primit 1078 de candidaturi din cele 27 de state membre ale UE. Dintre acestea, 202 au fost selectionate pentru cofinantare in cadrul celor trei componente ale programului: LIFE+ Natura si biodiversitate, LIFE+ Politica si guvernanta in materie de mediu si LIFE+ Informare si comunicare. Din Romania au fost aprobate spre cofinantare 4 proiecte. Pentru lista completa a proiectelor selectionate, click aici.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene

Vizualizări: 90