Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri Regio pentru Piata Revolutiei din Slobozia

In data de 15 iunie a.c., municipiul Slobozia a semnat cel de-al doilea contract de finantare in cadrul Axei 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere”, DMI 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, Subdomeniul „Centre urbane”.

Beneficiarul, Unitatea Administrativ-Teritoriala Slobozia, primeste asistenta financiara pentru cel de-al doilea proiect din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbana.

Proiectul se numeste „Reabilitare functionala a Pietei Revolutiei – Slobozia” si se va implementa pe o durata de 37 de luni. Valoarea totala a contractului de finantare este de 51.640.398,80 lei, din care 38.405.046 de lei reprezinta valoarea totala eligibila (fonduri FEDR: 30.858.454,46 lei, fonduri bugetul national: 6.734.091,54 lei, contributia eligibila a beneficiarului: 812.500 de lei).

Implementarea proiectului vizeaza amenajarea spatiilor publice si reabilitarea urbanistica a  Pietei Revolutiei din municipiul Slobozia, care s-a consacrat de-a lungul timpului ca zona de reuniune urbana, de promenada si de manifestari publice oficiale. Cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio se vor crea spatii adecvate pentru odihna, pentru desfasurarea evenimentelor publice si culturale, precum si o parcare subterana cu o capacitate de aproximativ o suta de locuri pentru uzul institutiilor publice care functioneaza in zona. De asemenea, va fi creata o retea de trasee pietonale. Astfel, prin amenajarea zonei centrale se doreste eliminarea disfunctionalitatilor cauzate de spatiul destructurat, de traficul stationar (parcaje), de utlizarea bulevardului principal ca artera de tranzit si totodata de lipsa spatiilor necesare functionarii institutiilor publice. Zona pe care se va face reabilitarea functionala a Pietei Revolutiei are o suprafata de 21.143,86 mp.

Acest proiect este ultimul contract de finantare ce a fost evaluat si, ulterior, semnat in cadrul Planurilor Integrate de Dezvoltare Urbana de la nivelul regiunii Sud Muntenia. In ceea ce priveste centrele urbane, toata atentia va fi concentrata pe implementarea corecta a activitatilor propuse in cadrul proiectelor, cu scopul de a accelera procesul de absorbtie a fondurilor nerambursabile din Regio de la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 237