Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Municipiul Slobozia primeste fonduri Regio pentru amenajarea unei platforme industriale

In data de 7 iunie 2012. s-a semnat un nou contract de finantare in cadrul Axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere”, DMI 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, Subdomeniul „Centre urbane”.

Beneficiarul este UAT Municipiul Slobozia, care primeste asistenta financiara pentru un proiect din cadrul PIDU. Proiectul se numeste „Utilitati platforma industriala IMM – Slobozia” si are o durata de implementare de 14 luni. Valoarea totala a acestuia este de 17.420.877,84 lei, din care 13.224.387 de lei reprezinta valoarea totala eligibila (fonduri FEDR: 5.421.998,67 lei, fonduri bugetul national: 1.190.194,83 lei, contributia eligibila a beneficiarului: 6.612.193,50 lei). Implementarea proiectului vizeaza realizarea utilitatilor complete pentru viitoarea platforma industriala pentru IMM-uri in municipiul Slobozia, ce se va intinde pe o suprafata de 15 hectare. Aceasta este o investitie de tip greenfield, ce are ca scop dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor si a antreprenoriatului in judetul Ialomita, precum si crearea de locuri de munca.

IMM-urile reprezinta un sector important, ce are nevoie sa fie sprijinit, prin asigurarea unui mediu favorabil dezvoltarii acestora. Astfel, cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio se doreste realizarea unor primi pasi esentiali in amenajarea unei platforme industriale, si anume asigurarea utilitatilor publice de baza prin: crearea unei retele de drumuri interioare si parcari, imprejmuirea si realizarea iluminatului perimetral, a retelei de apa potabila, a retelei de alimentare cu gaze naturale, a retelei de canalizare ape menajere uzate si ape pluviale, precum si a retelei de alimentare cu energie electrica. Prin acest proiect se urmareste stimularea dezvoltarii de „concentrari de firme”, asa-numitele „clustere” cu rol important pentru cresterea competitivitatii economiei locale.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Vizualizări: 113