Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Recomandarile DG MARE pentru imbunatatirea activitatii AM POP

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Stelian Fuia s-a intalnit vineri, 4 mai 2012, cu reprezentantii Directiei Generale pentru Afaceri Maritime si Pescuit European (DG - MARE). Delegatia straina a fost compusa din seful de unitate D3, Stephanos Samaras, si desk officer-ul pentru Romania, Cristian Badiu.

Reprezentantii Comisiei Europene au prezentat progresele facute de Directia Generala Pescuit – Autoritatea de Management pentru Programul Operational pentru Pescuit (DGP - AMPOP):

  • imbunatatirea procedurilor tehnice de lucru, a listelor de verificare a criteriilor de conformitate si eligibilitate a cererilor de finantare din Fondul European de Pescuit (FEP);
  • cresterea masurilor suplimentare de control;
  • asigurarea transparentei pentru selectia proiectelor.

Expertii DG - MARE au recomandat partii romane realizarea urmatoarelor activitati:

1. Consolidarea capacitatii institutionale a DGP - AMPOP prin:                           

  • Ocuparea celor zece posturi alocate DGP - AMPOP, conform Memorandumului Guvernului din 17 ianuarie 2012;
  • Organizarea unei licitatii deschise pentru contractarea unor servicii de consultanta in management pentru dezvoltarea capacitatii institutionale si administrative DGP - AMPOP;
  • Crearea cadrului legislativ pentru sustinerea implementarii Axei 4 a POP „Dezvoltarea zonelor pescaresti”.

2. Identificarea neregulilor si prezentarea masurilor corective astfel incat acestea sa nu se mai repete in perioada urmatoare de gestionare a FEP.

La sfarsitul lunii mai, DGP - AMPOP va prezenta stadiul si modul de implementare a acestor recomandari.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale isi propune sa indeplineasca rapid cerintele Comisiei Europene in vederea deblocarii platilor prin POP.

Sursa: MADR

Vizualizări: 181