Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Premierul Ungureanu: L-am rugat pe domnul ministru Attila Korodi sa se intereseze rapid de gradul de absorbtie al fondurilor europene

Cu ocazia instalarii in functie a noului ministru al Mediului, domnul Attila Korodi, premierul Mihai-Razvan Ungureanu a trecut in revista principalele prioritati pe care activitatea ministerului trebuie sa le vizeze in urmatoarele luni. Astfel, prim-ministrul a declarat ca l-a rugat pe domnul ministru “sa se intereseze in modul cel mai clar, mai limpede si mai rapid, eficace implicit, de gradul de absorbtie a fondurilor europene si de modul in care fondurile europene pot fi absorbite cu rapiditate, pe proiectele generate si administrate de Ministerul Mediului”.


In replica, Ministrul Korodi a subliniat ca isi va da “toate energiile ca sa avem cat mai multe rezultate”. In ceea ce priveste fondurile europene, Korodi considera ca “este nevoie sa inteleaga autoritatile locale, parteneri in absorbtie, ca fara o colaborare eficienta, fara o apropiere a lor asupra problematicii si a procedurilor care trebuie sa se deruleze, nu vom putea avea succes si nu e vorba de minister, este vorba de Romania si sansa cetatenilor de a avea acces la infrastructura”. Noul ministru si-a asumat responsabilitatea de a “ara tara”, in sensul ca va “merge in fiecare locatie unde sunt probleme critice” pentru a “impulsiona”.

 

Raluca Preluca,

www.fonduri-structurale.ro


Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 121