Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MAEur organizeaza conferinta internationala "Evaluarea: constatari si experiente pentru perioada 2014-2020"

Conferinta este organizata in cadrul proiectului "Dezvoltarea capacitatii de evaluare a unitatilor de evaluare din cadrul Autoritatilor de Management si ACIS" implementat de Ministerul Afacerilor Europene, in perioada 26-27 aprilie 2012, la Hotel Intercontinental Bucuresti, Sala Ronda.

Grupul tinta al conferintei este reprezentat de expertii din cadrul administratiei publice implicati in coordonarea evaluarii ex-ante a viitoarelor programe operationale. Sunt invitati, de asemenea, expertii responsabili de elaborarea programelor, interesati de utilizarea constatarilor evaluarilor in acest proces precum si cei implicati in implementare, care trebuie sa coopereze eficient cu evaluatorii pe parcursul realizarii programelor. Grupul tinta cuprinde si experti evaluatori si reprezentanti ai mediului academic, interesati de aspectele dezbatute in cadrul conferintei, precum si organizatiile neguvernamentale care inca au un potential neexploatat in parteneriatul ce trebuie asigurat pentru realizarea evaluarilor.

Conferinta urmareste crearea unei platforme unde participantii isi pot impartasi experientele acumulate in cadrul exercitiilor de evaluare a instrumentelor structurale atat in ceea ce priveste lectiile invatate si rezultatele obtinute, cat si dificultatile si obstacolele intampinate. Programul conferintei va include 3 sesiuni plenare si 9 sesiuni de ateliere de lucru care se vor desfasura in paralel in serii de cate 3 si care vor acoperi diverse tematici.

Scopul atelierelor de lucru este de a identifica modalitatile prin care experientele evaluarilor realizate pana acum ar putea contribui la evaluarea ex-ante a viitoarelor programe precum si la imbunatatirea planificarii si implementarii programelor in raport cu obiectivele de crestere inteligenta, durabila si favorabila incluziunii care stau la baza Strategiei Europa 2020. Fiecare atelier de lucru va consta intr-o serie de prezentari axate pe rezultatele evaluarilor si experientele acumulate in derularea acestora, urmata de o dezbatere de grup in care vor fi discutate experiente ale diverselor state membre. Va fi asigurata traducerea romana-engleza-franceza.

Programul preliminar al conferintei si temele abordate sunt detaliate aici.

Data limita pana la care poate fi completat formularul de inscriere este 20 aprilie 2012.

Persoana de contact: Ioana STAN, nr. de telefon: +40 751 299 928, email: ioana.stan@aamconsulting.ro

Sursa:www.evaluare-structurale.ro

Vizualizări: 96