Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Societatea civila se opune propunerii AM POSDRU de modificare a ordinului de cheltuieli eligibile fara o analiza de impact prealabila

Coalitia ONGuri pentru Fonduri Structurale a transmis, ieri, o scrisoare deschisa catre ministrul Muncii si ministrul Finantelor prin care solicita public retragerea propunerii de modificare a Ordinului 1117/2010 privind cheltuielile eligibile in cadrul POSDRU.

Concret, Coalitia se opune intentiei AM POSDRU de a modifica, fara o analiza prealabila, prevederi care pot afecta atat beneficiarii cu proiecte in implementare, cat si potentialii beneficiari si solicita in acest sens realizarea unui studiu de impact care sa dovedeasca utilitatea si rezultatele anticipate ale unor masuri de modificare a ordinului.

Reamintim ca in ultimele zile au aparut informatii cu privire la faptul ca AM POSDRU pregateste o serie de modificari asupra ordinului de cheltuieli eligibile. Una dintre prevederile care a produs cea mai mare nemultumire este aceea privind limitarea la maxim 49% a procentului cheltuielilor salariale din totalul bugetului unui proiect.

Nemultumirea initiatorilor acestui demers depaseste, insa, cadrul acestei prevederi particulare, subliniind ca aceasta luare de pozitie a fost determinata de abordarea de ansamblu a AM POSDRU. Coalitia isi exprima in cadrul scrisorii deschise „ingrijorarea profunda cu privire la modalitatea prin care se iau decizii la nivelul AM”, amintind faptul ca nu este pentru prima data cand autoritatile care gestioneaza acest program fac modificari asupra regulilor de implementare fara o fundamentare temeinica si fara estimarea impactului lor.

Pentru a consulta textul integral al scrisorii deschise si pe cel al propunerii AM POSDRU de modificare a Ordinului 1117/2010, publicate de Coalitie, click aici.

AM POSDRU a publicat, luni, o serie de precizari privind discutiile generate in presa pe marginea acestui subiect. Mai multe detalii, aici.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 101