Ești membru? Cont nou / Autentificare

Blog

27 February 2024

Viitorul finanțărilor europene pentru companii: inovarea

Una dintre cele mai importante priorități ale Uniunii Europene este să impulsioneze inovarea și să valorifice rezultatele cercetării pe piață pentru a putea concura cu „giganții” domeniului (Statele Unite ale Americii sau China, spre exemplu). Această prioritate europeană a fost transpusă și în cadrul priorităților programelor naționale ale României finanțate din fondurile aferente politicii de coeziune. Mai multe informații aici.

Citește articolul
12 January 2024

Principiile orizontale și temele secundare din fondurile europene

Privite de mulți antreprenori ca elemente separate de lumea afacerilor și microuniversului în care își desfășoară activitatea, relevante mai degrabă pentru proiectele sociale sau cele mari de infrastructură, principiile orizontale și temele secundare sunt obligatorii în cererile de finanțare pe toate programele din fonduri europene. Cum le integrăm – descoperiți pe larg în materialul nostru pentru ING aici.

Citește articolul
8 December 2023

Cum primești bani europeni

După destul de mult timp – acesta ar fi răspunsul pe scurt. Este o realitate pe care trebuie să o știi, ca să iei decizii în cunoștință de cauză, dar care nu trebuie să te descurajeze. Dacă vei înțelege mecanismele pe care trebuie să le urmărești pentru a ajunge de la idee la bani nerambursabili în cont, vei putea să îți planifici resursele și obiectivele astfel încât afacerea ta să crească sănătos cu granturi. Cum faci asta? Explicăm pe blogul ING.

Citește articolul
26 September 2023

Foaie de bord pentru finanțările nerambursabile

Confuz cu privire la terminologia legată de finanțări? Nu ți-e clar cum anume ajung banii la tine? Am pregătit împreună cu prietenii de la ING o foaie de bord la care te poți întoarce oricând auzi un concept care sună prea în „finanțeză”. Documentul complet în linkul de aici.

Citește articolul
4 August 2023

Mituri și adevăruri despre finanțările europene

La fonduri-structurale.ro primim peste 500 de întrebări anual de la membrii comunității noastre. Acestora li se alătură în fiecare an câteva zeci de clienți care aleg să își scrie proiectele împreună cu noi și sute de persoane care participă la evenimentele noastre.

Citește articolul